Kategorier
Inomhusutredning

Kontrollera din boendemiljö genom en inomhusmiljöutredning

En inomhusmiljöutredning kan ge grunden för förbättring av luft och livskvalitet, från vädring till växter och ventilation. Blir du nyfiken? Läs vidare här.

En bra inomhusmiljö är grundläggande för ett bra hemmaliv. Och visste du att ditt inomhusklimat kan påverka allt från din sömn till vad du presterar på jobbet? Det är bra anledningar att ta saken på allvar. Faktum är att vi spenderar en stor del av vårt liv inomhus och det är viktigt att luftkvaliteten och miljön är på topp.

En inomhusmiljöutredning är något man kan ta till när man börjar undra varför allergier blommar upp eller varför luften känns tung i vissa rum. Utredningen omfattar allt från att leta efter farliga ämnen i luften, som radon och mögel, till att se över ventilationen.

En inomhusmiljöutredning ger ledtrådar till möjliga åtgärder

Nu när vi vet att det är viktigt att hålla koll på vår inomhusmiljö, vad kan vi då göra åt det? För det första: vädra mera. Det är enkelt, gratis och effektivt. Regelbunden vädring skapar ett sundare klimat i hemmet. En annan sak man kan göra är att införskaffa gröna växter. De fungerar som naturliga luftrenare och plus att de är trevliga att se på.

Dags att skaka mattan eller kanske till och med byta ut gamla textilier? En inomhusmiljöutredning kan hjälpa till att peka ut exakt vad som behöver göras för att förbättra luften i ditt hem. Det kan innebära allt från att installera bättre ventilation till att få bort material som avger skadliga ämnen. Lite som att städa ur sin garderob, men för huset.