title

Härliga bad

soliga_klippor

Hoppa i från solvarma klippor

Lysekil har oerhört attraktiva områden för badliv! I området finns ett stort antal badplatser.
Här kan man bada från såväl klippor som sandstränder. Ett paradis för härliga salta bad!

Gå till Badkartan.se

 

Norra Hamnens badplats

I Norra hamnen finns många bad- och solmöjligheter från bryggorna längs den fantastiska strandpromenaden. Här finner ni klippor, trampolin, gräs och toaletter. En förstklassig restaurang, kaféer och andra förlustelser erbjuds i anslutning till badet.

Stångehuvud

Ute på naturreservatet Stångehuvud finns ett härligt utbud för den badsugna semesterfiraren. Här finns många underbara stenhällar av röd bohusgranit att ligga och sola på. Badmöjligheterna är många, och runt den lilla ön Kramkistan är snorkling omåttligt populär.

Havsbadet ”Däcket”

Utanför kallbadhuset finns ett stort bryggdäck som bjuder in till både sol och bad. Toalett och dusch finns i gästhamnens servicebyggnad 50 meter från badplatsen.

Pinneviks badplats

Detta är en av Lysekils populäraste badplatser. Badplatsen består av en långgrund sandbotten som uppskattas av de flesta. Det finns även bryggor, klippor, och enngräsmatta. Toalett och kiosk finns på badplatsen. Bilparkering finns bara ett stenkast härifrån.

Rinkenäs badplats

Längst ut på Rinkenäs ligger Galleberget. Här finns klippor, trampolin, gräs och toalett.

Åleviks badplats

Nedanför dansgillet i Ålevik finns badmöjligheter från klippor, gräs och en brygga.

Långeviks badplats

En gång i tiden var detta Lysekils finaste badplats. Långevik har en otroligt fin promenadväg ner mot havet. Här finns klippor, sand, gräs, toalett, p-plats. Härliga bad, dock är botten stenig så badskor kan rekommenderas.

Valbodalens badplats

Utanför småbåtshamnen i Valbodalen ligger Valboholmen. Här finns utmärkta bad och solmöjligheter. Badplatsen ligger skyddad från vinden bakom Vaxholmen. Här finner man klippor, sand och bryggor. Toalett finns i småbåtshamnens servicebyggnad 200 meter från stranden

kallbadhuset

pinneviksbadet